کانال و اتصالات دومین بخش یک سیستم تهویه صنعتی است و رابط بین هود و سایر تجهیزات است.
کانال (Ducts)
کانال (داکت) وظیفه انتقال و جابجایی هوا و آلاینده را دارد . گازها ، بخارات و ذرات آلاینده توسط کانال به تصفیه کننده یا هواکش انتقال می یابد. قطر و ضخامت کانال با توجه به سرعت استاندارد داخل کانال باید محاسبه و طراحی گردد. کانال ها به دو سطح مقطع دایره و مستطیلی وجود دارد ، اما سطح مقطع استاندارد در تهویه صنعتی کانال دایره ای می باشد. عموماً کانال ها و اتصالات مربوط به آن را از جنس آهن سیاه ، گالوانیزه ، انواع استیل (Stanless Steel) می سازند . لذا با توجه به نوع آلاینده خود متریال مناسب کانال و اتصالات سیستم را انتخاب نمائید .
زانویی (Elbow)
برای تغییر مسیر هوا در کانال ها باید از زانویی استفاد نمود. زوایای زانو ها 90 ، 60، 45 و 30 درجه ایده ال ترین زاویه چرخش هستند . بهترین زانو زانوی است که کاملاً دارای انحنا بوده و قطعه قطعه نباشد ولی اگر زانو از ورق آهن یا استیل ساخته شود این امر غیر ممکن است و باید قطعه قطعه ساخته شود تعداد قطعات استاندارد برای زانویی 90 درجه حداقل 5 قطعه می باشد.
سه راهی ورودی به کانال
(Enterance)
انشعاب ورود هوا از یک کانال به کانال دیگر توسط سه راهی ورودی صورت می پذیرد. فرم استاندارد سه راهی ورودی مطابق تصویر می باشد و زاویه بین کانال اصلی و کانال ورودی عموماً 30 و 45 درجه می باشد. نکته بسیار مهم برای طراحان سیستم تهویه، توازن فشار استاتیک بین کانال اصلی و ورودی می باشد. چنانچه ایت توازن در هنگام محاسبه و اصلاح نگردد هنگام ساخت سیستم شاهد این پدیده هستیم که از برخی از انشعاب ها هوا مکش نمی شود !